Årets gULLbagge 2023

Annkristin Hult, Ullexpert

AnnKristin Hult får gULLbaggen efter åratal i ullens tjänst. Hon har arbetat med ull och andra textila material i hela sitt liv men hennes stora intresse att arbeta just för ullen väcktes för 12 år sen. Sedan dess har hon sett som sin uppgift att stärka hela kedjan från fårägare, via förädling av ullen till slutkonsumenten.  Under många år har Annkristin åkt land och rike kring och predikat om ullens fantastiska egenskaper och inspirerat alla som lyssnat.

Annkristin ligger också bakom flera skrifter, nätverk och föreningarna i ullbranschen bland annat skriften ”Om Ull”, Baltic Wool Conference och nu senast Arena Svensk Ull. Hennes senaste projektet är att starta ett nytt och modernt spinneri Rodens Ullbruk AB, tillsammans med några vänner.

 FÅRfesten vill genom att tilldela AnnKristin  årets gULLbagge lyfta fram vikten av att skapa starka nätverk och förmedla viktig kunskap om ull!

Lycka till AnnKristin med ditt fortsatta viktiga arbete önskar FÅReningen FÅRfest i Kil!

Utdelning av stipendiet sker i samband med Fårfesten på Sannerudsskolan i Kil, torsdagen den 2 mars klockan 11.00 (Fårum).
 

Bild på Annkristin Hult, fotograf Margareta Levin Blekastad, Norrtelje Tidning