En svensk Stickklassiker

I samband med FÅRfest i Kil kommer det andra gänget deltagarna i den stora stickutmaningen ”En Svensk Stickklassiker” gå i mål.

En Svensk Stickklassiker kräver nog samma viljestyrka som en traditionell idrottslig Svensk Klassiker, men där tar likheterna slut.

 

Under 11 månader har 30 stickare kämpat på med att sticka en Spedetröja, ett par Tvåändsstickade halvvantar från Dalarna med extra allt, en Hälsingetröja och två par vantar enligt norrbottniska traditioner. Allt stickas och monteras för hand.

Det blir många sticktimmar att njuta av. Att klara denna utmaning kräver uthållighet, kunskap, skicklighet och ett och annat plåster. Det är stickning på allvar.

Under året har deltagarna fått kunskap och inspiration kring de traditionella plaggen genom föredrag av experter och handledning av Karin Kahnlund för att komma i mål. Och som de har kämpat! Nu får vi äntligen presentera alla fantastiska arbeten och deras skapare och vi är mycket stolta över att få göra det i detta sammanhang.

Välkommen till utställningen ”En Svensk Stickklassiker” och vårt föredrag i FÅRum, tid meddelas så snart den är bestämd, hälsar Evelin Skeppström och Karin Kahnlund, arrangörer.

Vill veta mera om en Svensk Stickklassiker? Information finner du också på www.uppstickaren.nu under fliken aktuellt, i podden Nördic Knitting (avsnitt 160) och november/december numret av tidningen Hemslöjd, kontakt evelin@formthefuture.se