Råullsmarknad och Fårklippning 2024

Välkommen att besöka FÅRfestens råullsmarknad på KilArena lördagen den 2 mars, mellan kl. 10:00 – 17:00. Gratis inträde

Fårklippning lördag kl 12.00-13.00.  Här serveras också fika och enklare förtäring av IF Kil.

På FÅRfestens råullsmarknad presenteras och säljs hantverksull av olika raser till att t.ex. spinna, tova och dekorera med. Även trädgårdsull kommer att finnas till försäljning! Här får du möjlighet att köpa ull direkt från fårens ägare.  Ett antal av de ullfällar som deltagit i UllSM 2024 kommer också att försäljas. Missa inte tillfället att hitta just den ull du har behov av och få veta mer om det olika fårrasernas specifika ull!

På KilArena klockan 12.00 till 13.00 kommer också fårklippare Giambattista Paltrinieri och Morgan Isaksson att klippa får och ge tips om vad man bör tänka på inför och i samband med fårklippning! Gratis inträde!

Har du ull att sälja?

Har du ull till salu finns möjlighet till direktförsäljning till ullintresserade kunder. Du packar och prissätter efter eget önskemål. En plats kostar 200: – och inkluderar bord.

Ull av alla sorter är välkommen, dock bör den vara fri från buk- och lårull, bra ull till alla tänkbara användningsområden. Ullen behöver inte vara tvättad, eftersom lokalerna är helt avskiljda från FÅRfesten i Sannerudsskolan.

Anmälan görs till Kerstin Karlsson på tel 073 924 36 83.

Vägbeskrivning: Råullsmarknaden kommer vara i KilArenas entré. Från Sannerudsskolans entré: följ Karlslundsgatan, norrut, passera rakt fram i lilla rondellen och fortsätt under järnvägen norrut. När du passerat järnvägsundergången så  ser du byggnaden KilArena på vänster sida.  Det finns gott om parkeringsplatser här och du kan även fika eller inta en lättare måltid.  Det är IF Kil som sköter serveringen. Kuriosa: här var de första årens FÅRfester!

OBS! Fortfarande gäller att otvättad ull inte får föras in i Sannerudsskolan.

Välkommen till ull som lockar hand och öga!