Utställningar 2024

Kils bibliotek, 29 februari –11 mars

Öppet mån, tis, tors 10.00 – 18.00, fre 10.00 – 16.00, lör 10.00 – 13.00

 

Ingrid Pettersson, måleri

Foto Ingrid Pettersson

Foto Ingrid Pettersson

Tacka vet jag FÅR!

Började måla när jag gick i pension för några år sen. Mina målningar kommer intuitivt – jag bestämmer sällan i förväg vad som hamnar på duken. Målar mest med akrylfärger i olika tekniker. ingrid55@hotmail.se

 

 

Sannerudskyrkan, Kil, 29 febr – 2 mars  11.00 – 15.00

Sannerudskyrkan har  i flera år medverkat i FÅRfesten och erbjudit visningslokal för konst, en stilla oas till eftertanke och andlig spis samt efteråt även världslig spis då sopplunch serverats besökarna. Mer om verksamheterna i kyrkan under FÅRfesten finner Du HÄR.

Naturfotograf Tobias Östlund

Kungsfiskare, foto Tobias Östlund

Tobias Östlund, , naturfotograf visar bilder av djur, många fåglar men också ett och annat får. Med kameran strävar han efter att fånga naturliga ögonblick och förmedla en respektfull syn på naturen.

 

 

 

 

Närhetens kyrka, Kil 

29 februari – 2 mars, 10.00 – 17.00

Även Närhetens kyrka har medverkat i FÅRfesten i många år. Och – jovisst – kyrkan är med även i år med bland annat tre utställningar. Om dessa och annat som sker i kyrkan kan Du läsa mer HÄR..

 

Christina Bryntesson, Karlstad, grafiska konstverk

Grafiska konstverk, en bildvärld av minnen, betraktelser och berättelser om får i nöd och lusti gränslandet mellan fiktion och verklighet. Grafik skapade och tryckta vid Konstnärernas kollektivverkstad i Värmland (KKV).

 

 

 

Täcklebo Broderiakademi – Fritt Broderi 

Visar fritt broderi och har Workshops i ”Kammaren” torsdag 29 februari och fredag 1 mars, 13.00 – 15.00 båda dagarna.  

 

 

 

 

Södra Frykengruppen –  Får i nöd och lust och färg!

  En grupp kvinnor bosatta i Kil träffas en gång i veckan och ägnar sig åt att skapa fårbilder i olika tekniker.. Gruppen har under många år deltagit i FÅRfesten. 

Anita Adolfsson, Anna Berglund, Anna von Wachtmeister, Ann-Marie Lantz, Berit Holmström, Ethel Jonsson, GunnBritt Gustavsson, Helena Quedo Stahre, Inger Halvardsson, Kerstin Axelsson, Kerstin Hermansson, Ulla-Britt Jonsson

Sannerudsskolan, 29 februari – 2 mars, 10.00 – 17.00

Medlemsutställning 

Varje år bjuder Rottneros Park in  några personer, institutioner, föreningar etc, som får skapa en trädgård, en mini-trädgård, men valfritt motiv,  valfria växter. Dessa arrangemang utvecklas under sommaren och finns till allmänhetens beskådan och inspiration. FÅReningen har medverkat i många år – och hoppas alltid på en ny inbjudan… Då har vi något att greja med under vintern.

I år har vi tagit med Selma till Sannerudsskolan – hon insisterade! Hon hade hört så mycket om FÅRfesten att hon tyckte det var hög tid. Och så ville hon gärna träffa Dig! HÄR finns mer att läsa!

4 brudar, 4 årstider, de 4 elementen,

Annika Frykebrant, Kil, FÅReningsmedlem

Inspireration inför bröllop med brudbukett, dukning, smycken och med Eva Lisa Mathiassons tovade huvuden. 

Annika berättar: ”I år är temat ’4 brudar i 4 årstider med de 4 elementen’. En vinterbrud, en vårbrud, en sommarbrud och en höst(budget)brud. I bröllops-dukningen har jag försökt att få in ull på olika sätt, även i brudbuketterna har en del växtmaterial bytts ut mot ull. Dukningen är också från olika loppisar precis som smyckesdelarna.  Mer om Annikas utställning finns HÄR! 

 

Eva Lisa Mathiasson, Tovade byster

För ungefär två år sedan gick Eva Lisa utbildningen på Kyrkerud, Ullakademin. Detta var mycket inspirerande och den nya kunskapen drev henne att att utveckla slumrande ambitioner.  Mest har det blivit ullbyster, flickor, damer och tanter. En och annan gubbe har det också blivit, men jag återgår gärna till flickorna, de är roligast att göra.

HÄR finns mer att läsa och välkommen till damerna och herren på Sannerudsskolan!