Om Fårfesten

FÅRfest i Kil anordnas varje år under dagarna tre i vecka 9. Det har blivit en mötesplats för alla som är intresserade av får och alla fantastiska produkter som kommer från våra älskade får som ull, skinn, lammkött, fårmjölk, öppna landskap och får i konsten. 

 

FÅRfesten anordnades för första gången år 2006 och har som mål att inspirera, skapa nätverk, sprida kunskap och vara en marknadsplats för produkter från får. Vi finns runt om i Kil med centrum i Sannerudsskolan och dess sporthallarna, KilArena och kyrkorna i närheten. Antalet besökare under tre dagar brukar vara 8000 -10 000.  Vi har plats för ca 140 utställare från när och fjärran, arrangerar ett 20-tal kurser och har ca 15–20 öppna föreläsningar under de tre dagar FÅRfesten pågår.

 

FÅRfesten anordnas och planeras av FÅReningen FÅRfest i Kil. FÅReningens medlemmar är aktiva året runt och vi träffas varje vecka i vår ULLverkstad i Kil. Förutom att planera och förbereda FÅRfesten så har vi spännande kurser och diverse inspirerande projekt då vi både tovar, spinner, stickar och väver med ull. Medlemmarna har också möjlighet att tillverka det man själv önskar.