I Ullverksta’n

Mellan Fårfesterna fårkovrar vi oss! Och fyller på inspiration och energi. Ett sätt är att bjuda in kreativa människor att förse oss med ny kunskap. Så kom till exempel Barbro Wilhelmsson och Christina Ekelund och inspirerade.

När november var som mörkast kom Barbro och visade upp sina knypplingsexperiment. Hon knypplar i ull! koncentrationen på topp!

 

cof

Christina har vi träffat många gånger och hon är en sprudlande vitamin! Efter vår resa i augusti, då vi besökte Kerstin Paradis Gustafsson och såg den fantastiska utställningen blev vi så intresserade av intarsia-tekniken. Vi såg de textilier i ull, som nomaderna i Kirgizistan kan tillverka. Brukstextilier, allt från väskor till de stora jurtorna. Tänk vad människan ändå är uppfinningsrik, när livet gör det nödvändigt. Christina kunde lära oss lite om tekniken.

 

                            

cof

 

Och ibland är det skönt att falla in i en egen rytm, med annan aktivitet runtomkring. Att följa med skytteln på resan genom skälet, hålla fokus på varp och inslag, välja, skapa och finna en inre ro. Tillsammans. Här sitter Lisa på tronen.