gULLbagge 2024, Sandra Ottersten

Foto: Anna Sigge/Ulldille

Årets mottagare av gULLbaggen är Sandra Ottersten, Swedish Wool Mattress Company. Hon har med engagemang och kärlek till ullen och andra naturmaterial, satsat på sitt företag – att tillverka madrasser och andra produkter för bädd och säng. Sandra har lärt sig hantverket och skapar kvalitetsmadrasser enligt en fransk tradition. Verksamheten startade år 2020. Hon samarbetar med många aktörer inom svensk ullhantering, men har också dörren öppen för utbyte med andra länder i Europa – allt för att vi ska ta tillvara ullen som naturmaterial och hållbar fiber.

Med sitt engagemang, sin hantverkskunnighet och sitt positiva sätt att utveckla och samverka för  ett nytt användningsområde för ull är hon en självklar mottagare av FÅReningen FÅRfest i Kils stipendium gULLbaggen.

Styrelsen gratuelerar och ser fram emot att få överlämna stipendiet – och att få höra Sandras föredrag om sin verksamhet. 

Utmärkelsen, Årets gULLbagge, överlämnas i FÅRum torsdag 29 februari kl. 11.00, följt av Sandras föredrag ” Ullens kraft – en omtänksam resa till naturliga sovrum.