Utställningar 2021

Yr i mössan! Biblioteket, Kil, 5 – 20 mars

Region Värmland utlyste i höstas en tävling, där bidraget skulle vara en huvudbonad, tillverkad av ull. Massor av yra mössor har skickats in, presenterats på FaceBook och kommer nu att visas i fönstren på Kils Bibliotek.

Många tekniker, många färger och snurriga, tjusiga, sofistikerade huvudbonader deltar. Fina priser kommer att utdelas till ett 15-tal vinnare.

Fönstertitta och låt dig inspireras!

 

En brokig fårflock! Biblioteket, 5 – 20 mars

Under 2020 har många varit med och skapat FÅRfest i Kils brokiga fårflock. Uppmaningen var att slöjda sina egna ullfår, en flock i A4-storlek och skicka dem till oss. Alla dessa flockar skulle vi sedan sammanfoga till något större som skulle visas på årets FÅRfest. Alla tekniker var tillåtna, men det skulle vara ull i botten.

Nästan 40 fårflockar har kommit in och nu blir det en fönsterutställning i Kils bibliotek, Kommunhuset, Kil. Inte så tokigt – mer inspirerande får får man leta efter!

 

Sannerudskyrkan, Kil

Sannerudskyrkan har de senaste tre åren medverkat i FÅRfesten och erbjudit visningslokal för konst, en stilla oas till eftertanke och andlig spis samt efteråt även världslig spis då sopplunch serverats besökarna.

I år kommer evenemanget att få andra former, mer digitalt och avskalat, men med konst, hantverk och en digital gudstjänst, med temat ”Ett annorlunda liv”. HÄR kan du läsa mer om aktiviteterna i Sannerudskyrkan.

Närhetens kyrka, Kil

Närhetens kyrka har medverkat i FÅRfesten i många år. Och – jovisst – kyrkan är med även i år, men visst blir det annorlunda. Frykengruppen visar måleri i kyrkans fönster. För barnen finns smådjur gömda och hittar man dem så…

Helgmålsbön kl 18 på fredagen och livesänd gudstjänst på söndagen. HÄR kommer du till gudstjänsten.

Mer om Närhetens kyrkas evenemang finner du HÄR!