Ullrik, Sven med kepsen och Lena

Jag heter Lena Bergsman 

och jag är keramiker, konstnär och bor i Dals Rostock, Dalsland. 
Jag började att spinna eget garn, hade köpt värmlandsull och en slända och kikade på You tube hur man gjorde.
 
Det första man gör blir ju inte perfekt men hade hört att mosstickning var bra om garnet hade en tendens att dra sig. Då blev den första UllRik till på skoj. Jag stickade några tröjor också i lite märkliga hemspunna  garner. Se’n har det gått helt överstyr….har stickat över 60 stycken och jag kan bara inte sälja dem. 
 
I allt stickandet är det tur att jag får lite hjälp av Sven med kepsen. Han är en baddare på att skotta snö. Lite snö….jättelite….
 
Släktträffen
Under FÅRfesten hittar vi på en massa skoj. I år, liksom tidigare år, så har vi släktträff på läktaren i FÅRhuset. Det blir fredag och lördag klockan 14.00. Alla våra kompisar, som kommit till världen på lite olika håll, sammanstrålar för den årliga gruppbilden. Ta alltså med dig det får du gjort! Alltid lika roligt att träffa släkten! Vill du inte släpa runt på ett grinigt får hela dagen medan du gör annat, lämna gärna in det hos mig så länge, namna det då.
 
 
 
Tipspromenaden  – Finn fem får
Hitta fåren som är utplacerade någonstans i Fårhuset och vid varje får finna en fråga. Talongerna finns i mitt utställarstånd, där du också lämnar in den när du funnit alla fem. I slutet av FÅRfesten drar vi en talong ur högen som svarat rätt och så skickar jag Boken till vinnaren.
 
Sven med kepsen och Jos-Erik tar hand om tipstalongerna.
 
 
 
 
 
Nu finns boken om Ullrikarna!

Den heter Sven med kepsen och Jos-Erik eller en riktigt sticksig deckarhistoria.

Fåren har en facebooksida @Ullrikar,  instagram #svenmedkepsen #ullrikdetstickadefåret
 
Nu längtar Ullrik, Sven med kepsen, Jos-Erik och jag, Lena, till Kil och en underbar FÅRfest!