Inspiration

FÅReningen vill sprida kunskap och inspiration, om allt som har med fåret att göra. Det finns många källor att ösa ur - det vi tipsar om är inte något vetenskapligt urval eller någon tio-i-topp-lista. Det är sådant vi sett eller hört och som vidgat våra perspektiv och kittlat våra lustar. Vi tar gärna emot tips för publicering.

Ullpoddens foto.

Nu är avsnitt 3 av ULLpodden klar att avnjutas

Följ med på ett besök hos karderiet Åddebo ull i norra Uppland, och lär dig vad man ska tänka på under betessäsongen för att få en bra kvalitet på ullen. I Ullpatrullen testar vi hur svensk ull funkar som yogamatta, men vi undrar också vad ullbollar är och hur de funkar? Vill du vara testperson? Vi lämnar kunskapstips i form av en trevlig liten engelsk bok och Malin berättar om varför bronsåldern borde kallas ull-åldern stället. Följ oss på vår ibland krokiga väg uppströms för att ta reda på mer vad som görs av den svenska ullen och vad som krävs för att vi ska minska ull-svinnet.

Ull och skinn - en hyllning till hantverket och fåret

Svenska Fåravelsförbundet har för avsikt att ge ut ett antal filmer och annat informationsmaterial om just - FÅR. Den här filmen blev klar till FÅRfesten 2018, där den hade premiär. Arbetet med filmen har sammanhållits av Claudia Dillmann, som är Fåravelsförbundets ansvariga för ull- och skinnfrågor.

Hur blir ullfibrerna till?

Alan Waller visar och berättar. En film från Svenska Fåravelsförbundet.