Inspiration

FÅReningen vill sprida kunskap och inspiration, om allt som har med fåret att göra. Det finns många källor att ösa ur - det vi tipsar om är inte något vetenskapligt urval eller någon tio-i-topp-lista. Det är sådant vi sett eller hört och som vidgat våra perspektiv och kittlat våra lustar. Vi tar gärna emot tips för publicering.

Ullpoddens foto.

Nu är avsnitt 2 av ULLpodden klar att avnjutas

Ännu ett härligt avsnitt av ULLpodden! Med massor av FÅRfest och massor av annat. De två publicerade avsnitten är väldigt intressanta, välgjorda, proffsiga med ett bra tempo - det bådar gott för framtiden!

Ull och skinn - en hyllning till hantverket och fåret

Svenska Fåravelsförbundet har för avsikt att ge ut ett antal filmer och annat informationsmaterial om just - FÅR. Den här filmen blev klar till FÅRfesten 2018, där den hade premiär. Arbetet med filmen har sammanhållits av Claudia Dillmann, som är Fåravelsförbundets ansvariga för ull- och skinnfrågor.

Hur blir ullfibrerna till?

Alan Waller visar och berättar. En film från Svenska Fåravelsförbundet.

Helena Bengtsson - Konstnär och konsthantverkare

Om Helena - helenabengtsson.com

”Helena är en komplex själ som aldrig kompromissar. Knäfaller inför hennes verbala träffsäkerhet… hennes ödmjuka piskrapp… hennes alldeles väldigt vanligt vänliga kristallklara betraktelser och kommentarer… hennes ljuva sarkasmer… hennes snällhet… hennes mjukhet… hennes transparenta men tvärsäkra konstnärskap.”

Tor Cederman, scenograf, formgivare och konstnär.

Ett magiskt möte att se fram emot!

ULLseminarium | Dalarnas museum | lördag, 14. april 2018

Välkommen på ULLseminarium den 14 april på Dalarnas museum.
Under dagen lyfter vi fram ullens egenskaper och möjligheter.
ULLseminariet riktar sig till ullintresserade i allmänhet samt fårägare.

Seminariedagen är gratis men anmälan sker senast fredag den 6 april till