I Ullverksta’n

Mellan Fårfesterna fårkovrar vi oss! Ett sätt är att bjuda in inspirerande människor att förse oss med ny kunskap. Så kom till exempel Carina Haglund och lärde ut nåltovning.

         

 

Erik Torstensson har lärt oss mycket!  Tovning, spinning, en gudabenådad pedagog. I novembermörkret höll han en kurs om ljuset och ullen. Precis vad vi behövde…….

                

För ett par år sedan medverkade Emma Ihl i Fårfesten. Hon studerade vi Göteborgs Universitet, linjen för blivande hemslöjdskonsulenter. Emma och några kurskamrater genomförde verksamheter för barn – mycket uppskattat! Nu fortsätter hon att ”leka”, ibland med de som till åldern inte längre är barn, och låter lappar, knappar, bitar av möjliga och omöjliga saker ingå i broderier. Till oss kom hon för ett par veckor sedan och så här såg det ut.

                

Världstovardagen infaller varje år i början av oktober. Den firas just över hela jorden och på en hemsida kan man visa upp hur man tagit hand om den dagen. Felt United Day heter dagen internationellt och hemsidan heter feltunited.wordpress.com. Årets tema var Collaboration – Samarbete. Vi förenade oss i att gemensamt ge spinnrockshjulet en ny elegans!

Och så en dag med Emma Ihl! Broderi utan gränser! Allt blir vackert, i rätt sällskap. Fantasi, koncentration, allvar, lek – tänk att för en dag gå helt upp i detta! Nedan