Årsmöte 2016 08 28

Fåreningens årsmöte 2016

Så var det dags igen, för årsmöte alltså. Det var ju inte länge sedan förra! Årsmötet blir ju också starten, den riktiga starten för verksamhetsåret och för förverkligandet av nästa års Fårfest!

Vi hade förmånen att få vara hos Marianne Andersson, Högboda, i hennes fantastiska hem, där hon också bedriver Grön Arena, verksamhet enligt LSS. Får, grönsaks- och blomodlingar, bär och vackra lokaler! Tack snälla!

 

Mötet föregicks av studiebesök hos textilkonstnären Kerstin Löfgren och keramikern Anders Fredholm på deras gård i Ölserud, Högboda. De berätta om sina verksamheter och hela huset sjöd av inspiration!

Så tog vi en (väldigt liten) promenad till familjen Löwendahl, Högboda Gård. Maria och dottern Julia presenterade oss för sin fina besättning av Värmlandsfår. Femtio tackor med dubbelt så många lamm visade upp sig i alla kulörer och mönster! Fina djur!

 

Maria lät oss också se sina skinn och garn, spunnet hos Filtmakeriet i Kilafors. Julia satt vant vid spinnrocken! Hon tar nog hand om ullen framöver!

Så var det dags för årsmötet. Ett 40-tal entusiastiska medlemmar var med och genomförde mötet. Protokoll kommer snart att presenteras på fåreningssidorna här på hemsidan. Massor av idéer kläcktes och nu drar vi igång! FÅR Sverige i Tiden! Härligt!

Copyright Fåreningen Fårfest i Kil

Kate Isenberg-Larsson

 

Fåreningen Fårfest i Kil

c/o Anna Westlund

Södra Smedsta

665 91 Kil

Organisationsnummer 802455-7624