Närhetens Kyrka

St Kils församling och Kils Lottakår

Foto Emma Olausson

Fredag kl 10 -17, lördag kl 10 – 18, Café i Spegelsalen. Kaffe och semlor.

Lördag kl 10 – 15. Workshop, återvinning se nedan.

Lördag kl 18 Föreläsning i helgsmål av Ung Teater, Karlskoga, ”Auschwitz är alltid nu”. Därefter serveras en lättare måltid.

Söndag kl 10 – 16 Café i Spegelsalen. Kaffe och semlor.

Söndag kl 11 Gudstjänst i fårets tecken

 

SÖDRA FRYKENGRUPPEN i Spegelsalen

Vi är en grupp kvinnor i Kil som träffs en gång i veckan och ägnar oss åt det vi tycker allra bäst om – att måla och skapa bilder. Vi har målat tillsammans i många år. Vi gör utflykter, besöker konstutställningar för att hämta kunskap och inspiration och vi uppmuntrar varandra.

Förutom att vi deltagit vid Fårfestens växande arrangemang hemma i Kil har vi sedan år 2000 årligen visat upp våra alster, såväl i Kil som Skåre och Karlstad. Även i år visar vi våra bilder i Närhetens Kyrka. 

Vi som målar är Anita Adolfsson, Anna Berglund, Inger Halvardsson, Ethel Jonsson, GunnBritt Gustavsson, Helena Quevedo Stahre, Ann-Marie Lantz, Kerstin Hermansson o Ulla-Britt Jonsson.         

Lördag 2 mars 10.00-15.00 har vi en workshop med tema återvinning – vi syr vantar med återbruksull! Vill du vara med? Ta gärna med en gammal överbliven tröja/kofta som blivit tvättad i hett vatten (=tovad)! Sax, nål och tråd finns! Lite material till vantar finns redan – ” först till kvarn” !

UTSTÄLLNING  STICKAT  I YLLE – GENUINT HANTVERK i  Kammaren

Evalena Fridén, Arvika och Ingrid Flood, Brålanda finns på plats och visar och berättar om sin slöjd.
 

SLÖJDA I CAFÉET

Kaffe, semla – och ett handarbete! Ta gärna med Din stickning eller annat att slöjda, ge Dig en avkopplande stund i trevligt sällskap i kyrkans café.