Ullrik, Sven med kepsen och Lena

Jag heter Lena Bergsman 
och jag är keramiker, konstnär och bor i Dals Rostock, Dalsland. 
Jag började att spinna eget garn, hade köpt värmlandsull och en slända och kikade på You tube hur man gjorde.
 
Det första man gör blir ju inte perfekt men hade hört att mosstickning var bra om garnet hade en tendens att dra sig. Då blev den första UllRik till på skoj. Jag stickade några tröjor också i lite märkliga hemspunna  garner. Se’n har det gått helt överstyr….har stickat över 40 stycken och jag kan bara inte sälja dem. 
 
I allt stickandet är det tur att jag får lite hjälp av Sven med kepsen. Han är en baddare på att skotta snö. Lite snö….jättelite….
 
Släktträffen
Under FÅRfesten hittar vi på en massa skoj. I år, liksom förra året, så har vi släktträff på läktaren i FÅRhuset. Det blir fredag och lördag klockan 14.00. Alla våra kompisar, som kommit till världen på lite olika håll, sammanstrålar för den årliga gruppbilden. Ta alltså med dig det får du gjort! Alltid lika roligt att träffa släkten! Vill du inte släpa runt på ett grinigt får hela dagen medan du gör annat, lämna gärna in det hos mig så länge, namna det då.
 
 
Tipspromenaden, Finn fem får
Hitta fåren som är utplacerade någonstans i Fårhuset och vid varje får finna en fråga. Talongerna finns i mitt utställarstånd, där du också lämnar in den när du funnit alla fem. I slutet av FÅRfesten drar vi en talong ur högen som svarat rätt och så skickar jag ett får till vinnaren.
 
Sven med kepsen och Jos-Erik tar hand om tipstalongerna.
 
 
 
 
 
Kurs på söndag förmiddag
Har du ännu inte gjort något får eller om du känner att du vill göra fler(liten varning här dock kan lätt bli ett beroende), så blir det en kurs på söndag förmiddag. Jag visar och pratar om hur jag stickar, formar och syr ihop. Vi hinner sticka huvudet och börja på kroppen. Hjärtligt välkommen!
 
Fåren har en facebooksida @Ullrikar,  instagram #svenmedkepsen #ullrikdetstickadefåret
 
Nu längtar Ullrik, Sven med kepsen, Jos-Erik och jag, Lena, till Kil och en underbar FÅRfest!