Skinnerskorna

Skinnerskorna – en kvinnlig, en sinnlig, en skinnlig allians.

Vi är en grupp kvinnliga aktörer som på ett eller annat sätt är verksamma inom den svenska fårnäringen i Västra Götaland. Det som binder oss samman är ett brinnande intresse för våra svenska får- och lammskinn. De flesta av oss har egna fårbesättningar, men här finns även de som enbart arbetar med att vidareförädla skinnen.

Som grupp har vi lång erfarenhet av och kunskap om fåruppfödning och lammproduktion, design och formgivning samt gemensamt för alla, ett gediget hantverkskunnande. Varje höst sedan 2015, den första helgen i oktober, har vi träffats för att utbyta kunskaper och erfarenheter.

Varje träff har vi lagt upp som ett kurstillfälle där vi passat på att förkovra oss på ett eller annat sätt. Samtliga år har vi startat med ett minipass materiallära som sedan åtföljts av ett tema, t.ex. ullfärgning, detaljsömnad, mönsterkonstruktion, läderhantverk och läderfärgning.

Under vår gemensamma helg 2017 beslöt vi oss för att starta Facebookgruppen ”Skinnerskorna”, som är en sluten grupp i Messenger, för att på ett mera kontinuerligt sätt kunna hålla dialogen levande under hela året. Möjlighet till att enkelt och snabbt kunna kommunicera via nätet, har givit oss en kreativ mötesplats där både stort och smått av allt det som ligger oss allra varmast om hjärtat har sin givna plats.

Det är en stor ära för oss att få finnas på Fårfest i Kil som ett av eventets gULLkorn.

Välkommen att besöka oss i Fårö, där vi har mycket spännande att både visa och berätta. Där har vi också för avsikt att visa resultatet av vårt första gemensamma projekt, men så här långt är detta hemligt …

Välkommrn också till FÅRum lördag kl 15,  där Eva Alfredson berättar mera i detalj om gruppens tillkomst och vårt spännande gemensamma projekt: ”Sannsagan om SKINNERSKORNA – en riktig solskenshistoria”.

Under söndagen mellan 11 – 15, inbjuder vi till DROP IN WORKSHOP, i Fårö. Här ges möjlighet att pröva på att tillverka en tofs i nappa, en härlig miniboll i lammskinn, eller en egen liten husmus, också den i goaste skinn.

Medlemmar i alliansen: Tina Blidberg, Mari Rydin Alveskog, Ebba Byttner,  Siv Johansson, Marita Karlsson, Gunwor Larsson,  Carina Sandahl, Monica Öberg och Eva Alfredson