Åsikter, svar

Tack för era åsikter!

Här kommer svar på några av era frågor, förklaringar, tillrättalägganden och tack för tips!

Ett förtydligande: Fårfesten uppstår en gång om året, i tre dagar. Alla, så när som på ett litet litet fåtal, jobbar med festen som volontärer, alltså helt oavlönade, på sin fritid, bara för att det är så roligt! Kils kommun är bussig och lånar ut skolan till oss. När man byggde om och reno-verade skolan för några år sedan ville man att den också skulle vara en samlingspunkt för fler än skolans elever och personal. Och Kils kommun är generösa. Dock har man inte förutsett att Fårfesten skulle dra nästan 10 000 besö-kare, med alla de behov så många människor har. Det innebär att restaurang, café, garderober och toaletter inte alls är dimensionerade för detta.

För att uppnå en situation där allt flyter fint, utan köer, ingen trängsel, där alla finner en plats att sitta på, just där man vill - då skulle vi vara tvugna att minska antalet besö-kare avsevärt. Kanske skulle vi kunna serva en tredjedel av besökarna. Vilka ska vi lämna utanför? Om vi måste begränsa antalet besökare måste vi också ha någon typ av förköp av entrébiljetter för att ha koll på antalet. Priset skulle då gissningsvis röra sig om c:a 100:- per person och dag.

Vi tror att med lite tålamod, överseende, festhumör etc. så är detta överkomliga problem! Vi kommer aldrig att kunna servera alla besökare mat i restaurangen. Möjligheten att fler ska kunna äta där beror också på hur länge mat-gästerna stannar där. Visst är det skönt att vila, äta mat, dricka kaffe - det kan ta en stund - men man kan tänka en stund på kön utanför matsalen.... Matställen finns det också gott om ute på samhället - inget är långt borta! Lämna ytterkläderna i bilen - om vädret tillåter! Kom på söndagen - då är det minst besökare!

Till de som efterfrågat fler sittplatser: läktarna i Fårhuset rymmer många många trötta ben! Man har en fin utsikt över "marknaden" med intressanta varor och utställare.

Bra tips har vi fått om behovet av barnstol i restaurangen och fler papperskorgar.

Och nog nappar vi på uppmaningen att lägga ut info om Fårfesten i utskriftsvänlig version på hemsidan! Roligt att höra att det efterfrågas, då känns det meningsfullt att fixa det. Ritning över lokalerna och parkeringsplatsernas placering är också bra att studera innan.

Ett par personer efterlyser plats för Fårfestfoto. FB-gruppen "Fårfest i Kil" https://www.facebook.com/ går bra att använda - vi gillar bilder och tar tacksamt emot dem!

Någon önskade mer marknadsföring i Norge. Det vore väldigt roligt med fler besökare från alla våra grannländer! Vi gör inte så mycket marknadsföring. Det flyter ändå. Information lämnar vi gärna när någon frågar efter den. Vi annonserar i de regionala tidningarna Nya Wermlandstidningen och Värmlands Folkblad. I övrigt har vi hemsidan och Facebook-gruppen. På hemsidan brukar vi lägga ut en affisch för egen utskrift och affischering under hösten.

En person var besviken över att "kursplatserna tog fort slut". Vi brukar publicera kurserna runt första advent och så kan man boka in sig fram till Fårfestveckan. När Fårfesten började var det 5 - 10 platser kvar och mer-parten bokades upp. Det gäller att vara ute i tid!

Råullsmarknaden var uppskattad - det var ett "provskott", första gången, som kommer tillbaks nästa år. Den uppskattades och det finns många sätt att utveckla den.

I övrigt är det önskemål om "mer av det ena och mindre av det andra", någon vill ha det tvärs om. Så är det väl. Vi är inte lika. De flesta önskemålen rör faktiskt de fysiska förutsättningarna, lokalerna och deras utformning - där har vi inte så stora möjligheter att påverka. Det enda vi kan styra över det är trots allt antalet besökare. Och det vill vi vänta med. Allt som ni tyckt och tänkt finns inte med här. Vi har läst era åsikter och tar dem till oss. Har det med oss när vi planerar nästa Fårfest.

Summa sumarum av era åsikter: Vi tror att ni haft det fint, att ni uppskattat våra insatser, att ni njutit av Festen och att ni är sugna på att komma tillbaks nästa år!

Välkomna tillbaks 2018!

Copyright Fåreningen Fårfest i Kil

Kate Isenberg-Larsson

 

Fåreningen Fårfest i Kil

c/o Anna Westlund

Södra Smedsta

665 91 Kil

Organisationsnummer 802455-7624