Fåravelsförbundet

 

FÅR Sverige i Tiden!

Fårfest i Kil 3 - 5 mars 2017!

Värmlands Läns Fåravelsförening bjuder in till råullsmarknad!

KilArena,

sön 5 mars kl 12 - 18

 

Värmlands fåravelsförening erbjuder fårägare att delta i en råullsmarknad under Fårfesten i Kil. Den äger rum på KilArena, Industrigatan 1, 700m norrut från Sannerudsskolan, där större delen av Fårfesten äger rum.

 

Har du ull till salu finns möjlighet till direktförsäljning till ullintresserade kunder. Du packar och prissätter efter eget önskemål. Bord finns att låna. Detta går av stapeln söndagen den 5/3 kl. 12-18 och kostar endast 100 kr.

 

Missa inte detta tillfälle att hitta köpare/säljare till just din ull/hantverk. Det finns begränsat med platser, så först till kvarn gäller.

Anmälan görs till Kerstin Karlsson på telnr: 073-9243683

 

OBS! Fortfarande gäller att otvättad ull inte får föras in i Sannerudsskolan!

 

JUBILEUMSULL!

SVENSKA FÅRAVELSFÖRBUNDET

100 ÅR!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hundraåringen ska fira och firas! I november gjorde Anna Hedendahl, ullansvarig inom Fåravelsförbundet ett upprop om att, tillsammans med intresserade, skapa ett konstverk.

 

Rutor i massor, runt 300 st, tovade, stickade, virkade, hopknåpade på olika sätt och av ull av alla tänkbara sorter har skickats in och håller nu på att monteras av Lena Köster.

 

Varje ruta är 10x10cm och är försedd med uppgifter om skaparen, ullsort, klippare, spinnare – överhuvudtaget alla uppgifter som är kända. En kraftfull, vacker symbol för den mångfald av ull vi har, det stora antalet hantverkare och lammproducenter som är engagerade! Ett värdigt monument över en 100-årig verksamhet!

 

Välkomna till Fårfesten, där skapelsen ska invigas och premiärvisas! Anna kommer också att berätta om både Fåravelsförbundets verksamhet och om Projektet Jubileumsull!

 

Copyright Fåreningen Fårfest i Kil

Kate Isenberg-Larsson

 

Fåreningen Fårfest i Kil

c/o Anna Westlund

Södra Smedsta

665 91 Kil

Organisationsnummer 802455-7624