Om Christina Ekelund

En av årets Guldbaggevinnare Christina Ekelund!

Christina Ekelund, välutbildad inom konst och hantverk, entreprenör med passion för att sprida sina kunskaper, under de senaste tio åren framförallt inom tovning. 2008 startade hon Ull-akademin vid Kyrkeruds Folkhögskola tillsammans med Annika Serck. Sedan 2012 planerar och driver hon denna tillsammans med Erik Torstenson.

2015 startas Spinn-Akademin med Erik Torstensson som huvudansvarig. Båda akademierna är väldigt populära och kurserna är ständigt fulltecknade. Goda pedagoger med goda hjärtan!

 

Christina berättar

Första utställningen som folkhögskolan gjorde var till Fårfesten 2008. Jag hade med mig ett tryck på ull och några vart intresserade. Så vi startade en kurs! Se'n drog det igång........ många kom och kom igen. Till slut fick de inte komma mer för det var så många andra som också ville. De har därför gjort egna Återträffar och det är jag jätteglad för.

 

Tovningsintresserade kommer från hela Sverige för att träffas och tova. Det har varit en utmaning att hela tiden vrida och vända på det förutfattade om tovat. Mycket har vi upptäckt tillsammans alla kursdeltagare och jag. Vi har sett möjligheter, utvecklat tekniker, konstruerat och berättat i bild. Bara detta att kunna hitta på ett ord för hur fibern krymper igenom: Genomkrypningseffekten Den visade oss Anna Westin!

 

I mitt arbete kan jag se möjligheter i vad andra gör och är på väg till. Inspirera, jag blir så glad när jag upptäcker och ser nya saker att jag inte kan hålla tyst! Titta vad du har gjort!

Att avläsa och tolka berättelser i arbeten. För för mig är textil ett språk. Då är ull ett mycket bra material att stoppa händerna i + varmt vatten….

 

 

I sommar ställer jag och Erik ut på Not Quite i Fengerfors. Titeln är “Bara Skuggor Tröstar” Vernissage 1:a maj.

Copyright Fåreningen Fårfest i Kil

Kate Isenberg-Larsson

 

Fåreningen Fårfest i Kil

c/o Anna Westlund

Södra Smedsta

665 91 Kil

Organisationsnummer 802455-7624